Kuntapäättäjien lempikirjat

Keitä he ovat – mitä he lukevat?

 

Kirjavalinnat

Tuire Kaimio:
Pennun kasvatus

Harrastukseni ja vapaa-aikani pyörivät hyvin pitkälti eläinten varsinkin labradorinnoutajien parissa. Koirista ja niiden hoidosta sekä käyttäytymisestä on monta hyvää kirjaa. Tuire Kaimion pennun kasvatus on kirja, jota suosittelen kaikille koiraa harkitseville ja pennun hankkineille. Tämä kirja antaa selkeitä ohjeita erilaisiin tilanteisiin koirien kanssa. Itselleni koirien kasvattajana kirja toimii hienosti oppaana, jonka pohjalta omien kasvattieni omistajia perehdytän arkeen pennun kanssa.


Arto Paasilinna:
Hirtettyjen kettujen metsä

Yläasteella äidinkielen tunnilla saimme tehtäväksi tutustua jonkun kirjailijan tuotantoon. Työ tehtiin parityönä ja kaverini kanssa päädyttiin Arto Paasilinnaan. Hänen huumorinsa kolahti meille molemmille kovaa ja kahlasimmekin innostuneena koko Paasilinnan tuotannon läpi. Tähän olisi voinut valita monta muutakin Paasilinnan kirjaa, mutta kun luet yhden niin et pysty jättämään lukemista siihen.


Khaled Hosseini:
Tuhat loistavaa aurinkoa

Nyt vallitsevassa Afganistanin tilanteessa tämä kirja ei perusteluja tarvitse. Vaikuttava teos naisen epätasa-arvoisesta asemasta Afganistanissa.


Sari Torkkola:
Lean asiantuntijatyön johtamisessa

Olen lukenut useita kirjoja Lean -filosofiasta. Lean eli liiketoiminnan kehittäminen tehostamalla toimintaa on työni kautta tärkeä filosofia, jonka toimivuuden nimeen olen jo pitkään vannonut. Sari Torkkola kirjoittaa aiheesta hieman eri näkökulmasta mihin on totuttu. Yleensä Leaniä käsittelevät kirjat ovat voimakkaasti tuotantoa käsitteleviä. Torkkola keskittyy ihmisten johtamiseen lean-filosofian avulla. Kirjaan palaan aina ajoittain ja käytän sen oppeja hyödyksi omassa johtamisessani.


Arttu Tuominen:
Verivelka

Dekkarikirjailijoita voisi nimetä monta hyvää. Halusin nostaa kuitenkin tähän yhden uuden suomalaisen kirjailijan. Tuomisen kirjoissa rikoksen selvittämisen ohella pääsee tutustumaan dekkarin päähenkilöiden elämään. Juoni on jännä ja mielenkiintoinen loppuun saakka.

JOULUKUU


Katja Keskitalo
(Kok.)

Tuotanto-osaston johtaja, KTM, kunnanvaltuuston, elinvoimavaliokunnan ja rakennetun ympäristön lautakunnan jäsen