Haastepyöräily

 

haastep-kuva.jpg

Tiedote 23.4.2022
Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry

 

Laitetaan kaikki pyörät pyörimään
Haastepyöräily -kampanja starttaa vappuna 1.5.2022!

Sähköpyörä, maastopyörä, citypyörä, hybridipyörä, cyclocross pyörä, maantiepyörä, laatikkopyörä, tandempyörä jne. Kaiken ikäisille ja tasoisille pyöräilijöille löytyy jonkinlainen polkupyörä omaan pyöräilyyn, joten nyt on hyvä aika laittaa kaikki pyörät pyörimään!

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna Lounais-Suomessa 33 kunnan alueella ja huhtikuun ajan onkin voinut kokeilla Haastepyöräilyn päivitettyä mobiilikirjausta, joka toimii älypuhelimessa ja tabletissa, sekä netissä.

Korona-aika on lisännyt pyöräilyä, mutta on hyvä seurata viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita. Muistetaan välttää mm. lähikontakteja muihin, sekä pyöräilyä on hyvä suosia yksin tai oman perheesi kanssa.

Tämä aika on lisännyt esimerkiksi etätyöskentelyä, jolloin normaali päivittäinen liikkuminen on jäänyt pois. Pyöräily onkin hyvä matalankynnyksen liikunta- ja liikkumismuoto korvaamaan sen. Pyöräily kehittää niin fyysistä hyvinvointia ja samalla ulkoilu auttaa myös henkiseen hyvinvointiin, kertoo LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Ilmainen mobiilisovellus löytyy nyt sovelluskaupoista

Mobiilisovellus on käyttäjille ilmainen sovellus, joka kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilysivun kuntarankingiin, josta näkee pyöräilymäärät kunnittain reaaliajassa. Kuntakisassa on nyt kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Mobiilisovellus löytyy nyt myös sovelluskaupoista eli Google Play ja App Store -kaupoista.

Mobiilisovelluksesta on tehty mahdollisimman helppo ja yksinkertainen sovellus, jota voi käyttää kaikenikäiset henkilöt. Ensimmäisellä kerralla kirjataan omat tiedot.

Tämän jälkeen Haastepyöräily kuvake tallentuu näytölle, josta pääsee tekemään jatkossa kirjaukset helposti ja nopeasti, opastaa Juha Koskelo

Kannattaa myös seurata oman kunnan Haastepyöräilyohjeita. Osassa kunnissa on käytössä pyöräilykortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena. Myös osassa kuntia on laatikkokirjaus.

Haastepyöräily -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa 1.5.-27.6. ja joissakin kunnissa kampanja jatkuu elokuun loppuun asti. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.
 

Haastepyöräily -kampanja Taivassalossa 2022

www.liiku.fi/haastepyoraily

Tällä sivustolla on myös kirjausohjeistus ja sovelluksen saaminen älypuhelimeen. Kirjaussovellukseen voi myös kirjautua osoitteessa: https://m.tarzani.com/haastepyoraily/

Pyöräile ja kerää kilometrejä Taivassalon kunnan kokonaispottiin!  Kirjaus tapahtuu netissä tai mobiilissa. Vapaa-aikatoimisto saa rajatun määrän Haastepyöräily-vihkosia, jota täyttämällä kilometrit voi ilmoittaa vapaa-aikatoimistoon, Alla olevasta linkinstä voit myös tulosta haastepyöräilykortin, jonka avulla voit seurata kilometriesi kertymistä.

Mukavia pyöräilyhetkiä!

Haastepyöräilykortti

 pdf    80,07 KB    20    admin    29.10.2021 9.16   Lataa