Talousveden keittokehotus jatkuu edelleen

#

Käyttöveden keittokehotus jatkuu edelleen

Tiedotetta päivitetty 25.10.2024 klo 14.40

Veden keittokehotus varotoimenpiteenä jatkuu edelleen.

 

Maanantaina 21.10.2024 otetuissa vesinäytteissä on havaittu veden laadun heikkenemistä. Tämän vuoksi Taivassalon Vesi Oy kehoittaa asiakkaitaan varotoimenpiteenä keittämään käyttämänsä talousveden koko kunnan alueella.

Vesijohtoverkostosta on löytynyt pieniä määriä Enterokokki -bakteeria. Enterokokki on suolistoperäinen bakteeri ja se voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita, kuten pahoinvointia ja ripulia.

Keskiviikkona 23.10. vesijohtoverkostosta otettujen näytteiden perusteella veden kloorausta ja huuhtelua jatketaan tehostetusti.

Taivassalon Vesi Oy tiedottaa asiasta seuraavan kerran maanantaina 28.10.2024 iltapäivällä.

Lisätiedot tekninen johtaja Asmo Liski 044 387 3311

Boil Water Advisory Extended still in Taivassalo Municipality

The notice was updated on October 25, 2024, at 2:19 PM.

The boil water advisory remains in place over still.

For this reason, Taivassalon Vesi Oy urges its customers to boil the domestic water they use throughout the municipality as a precaution.

Small amounts of Enterococcus bacteria have been detected in the water supply system. Enterococcus is a bacteria from the intestines and can cause food poisoning-like symptoms such as nausea and diarrhea.

Wednesday 23.10. Based on the samples taken from the water supply system, water chlorination and flushing will be intensified.

Taivassalon Vesi Oy will next inform about the matter on Monday 28 October 2024 in the afternoon.

 

For further information, contact Technical Director Asmo Liski at 044 387 3311.

 

Vastauksia tavanomaisimpiin/kysytyimpiin kysymyksiin

Miten voin käyttää verkostovettä turvallisesti keittokehotuksen aikana?
-Mahdollisten bakteerien tappamiseksi pitää juomavesi keittää siten, että veden lämpötila pysyy vähintään 5 minuutin ajan yli 100 °C:na.

Voiko verkostovettä käyttää ruoanlaittoon tai leivontaan?
-Mikäli käytetyn veden lämpötila nousee 100°C:een ruoanvalmistuksen aikana vähintään 5 minuutin ajaksi, voi verkostovettä käyttää ruoan valmistukseen ja leivontaan.

Voiko verkostovettä käyttää kahvinkeittoon?
- Kahvinkeittoon tulee käyttää ohjeiden mukaan ennalta kiehutettua vettä, sillä vesi ei kuumene kahvinkeittimessä riittävän kuumaksi. Myöskään keittoaika ei riitä tuhoamaan vedessä mahdollisesti olevia bakteereita.

Voiko elintarvikkeita huuhdella keittämättömällä verkostovedellä?
-Sellaisenaan syötäviä elintarvikkeita kuten tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa huuhdella keittämättömällä verkostovedellä.

Voiko hampaat pestä keittämättömällä verkostovedellä?
-Hampaita pestessä tulee käyttää keitettyä vettä tai pullovettä.

Voiko vettä käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun?
- Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesemiseen.

Voiko astioita pestä keittämättömällä vedellä?
-Astiat voi pestä keittämättömällä vedellä ja astioita voi käyttää tiskaamisen jälkeen, kun ne ovat kuivuneet.

Voiko keittämättömällä vedellä pestä kädet?
- Kädet voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta käsienpesun jälkeen on hyvä käyttää käsiä desinfioivaa ainetta.

Voiko keittämätöntä verkostovettä tarjota tuotanto- tai lemmikkieläimille?
- Eläimet eivät ole yhtä herkkiä ulosteperäisille bakteereille, ja ne saavat niitä muutenkin ympäristöstään. Tuotantoeläimille ei vettä tarvitse keittää. Lemmikkieläimille tarjottavan veden voi halutessaan keittää. Lisävedentarpeen osalta tulee lähestyä ulkopuolisia palveluntarjoajia, jotka voivat tarvittaessa tuoda vesisäiliön kiinteistölle.

Voiko keittämätöntä verkostovettä käyttää siivoukseen?
- Keittämätöntä verkostovettä voi käyttää siivoukseen. Elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvien pintojen on kuitenkin annettava kuivua huolellisesti ennen käyttöä.

Pitääkö siivousveteen lisätä jotakin ainetta?
- Normaalit siivousaineet riittävät.

Share: