Valtakunnallinen E-kirjasto aukeaa huhtikuussa

Tätä on odotettu!

suvi_tuuli_k_keksiagency_e_kirjasto_bussimatkailua_9175.jpg
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Kansalliskirjaston ja Suomen kuntien yhteinen valtakunnallinen E-kirjasto aukeaa 29.4. ja Taivassalo on mukana heti ensi metreiltä. E-kirjasto tulee lisäämään merkittävästi alueellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, kun käyttäjillä on asuinpaikasta riippumatta pääsy samoihin, ajanmukaisiin aineistoihin.

E-kirjaston kautta e-kirjat, äänikirjat ja aikakauslehdet ovat jatkossa saatavilla yhdestä sovelluksesta. E-kirjastosta löytyy kotimaisten aikakauslehtien lisäksi e-kirjoja sekä e-äänikirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Yhtä aikaa voi olla lainassa viisi kirjaa. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan. Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi jonottaa varaamalla niitä. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.

E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata mobiililaitteelle sovelluskaupasta 29.4. alkaen. E-kirjaston käyttöön ei tarvita kirjastokorttia, eikä sen käyttöön ole ikärajaa. Alle 13-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen palveluun rekisteröitymiseksi. 13 vuotta täyttänyt, jolla on mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen, voi rekisteröityä itse palvelun käyttäjäksi.

E-kirjaston avautumisella on vaikutuksia Vaski-kirjastojen e-aineistokokoelmaan.

E-kirja- ja e-äänikirjapalveluiden osalta Ellibs on käytössä kesäkuun loppuun sakka ja OverDriven käyttö päättyy vuoden 2024 aikana, ajankohta ilmoitetaan keväällä tarkemmin. Palveluun ei hankita enää uutta aineistoa.

Etäkäytettävä ePress aikakauslehtipalvelu poistuu käytöstä 14.5.

Muiden palvelujen osalta kokoelmaan ei tule muutoksia.

Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa.

e-kirjasto-logo-vihrea-FI-SVE-ENG.png

Lisätietoja palvelusta löytyy täältä: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/etusivu/e-kirjasto

Share: