Kunnanjohtajan tervehdys

Taivassalossa on vetoa ja voimaa!

Taivassalo on vanha kulttuuripitäjä, josta Suomen historia alkaa. Parin vuoden päästä tulee 870 vuotta siitä, kun piispa Henrik kastoi taivassalolaisia kristinuskoon. Myös sivistys rantautui kuningatar Kristiinan määräyksestä ensimmäisenä Tukholmasta postin mukana, ei suinkaan Turkuun kuten yleisesti luullaan, vaan Taivassalon Helsingin kylään.

Kuntamme historiaan ovat vaikuttaneet mahtavat aatelis- ja pappissuvut, joiden omistamia herraskartanoita on useita. Taivassalo on myös punaisen graniitin koti, sillä punainen graniitti on yksi suosituimmista kivilajeista.

Taivassalolaisessa elinkeinoelämässä merkittävänä osana on lisäksi kalastus. Kunnasta löytyykin eniten ammattikalastajia koko Saaristomeren alueelta. Taivassalolaisten kalastajien herkulliset silakkajalosteet on palkittu useilla valtakunnallisilla silakkamarkkinoilla.

Taivassalo on vilkas kesäinen kunta Turun saaristossa. Meillä on yli 2000 vapaa-ajan asuntoa. Merenrantaa kunnassa on yli 300 kilometriä ja saaria yli 180.

Matkailijalle Taivassalosta löytyy mielenkiintoisia tutustumiskohteita, viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja ja maittavia ruokailupaikkoja.

Sijaintimme Turun saaristossa tuo asumiseen uusia ulottuvuuksia. Tule tutustumaan!

Palveluvarustuksemme on hyvä, ja elinkeinorakenteemme monipuolinen. Meillä Taivassalossa toimitaan moderneissa tiloissa niin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa kuin kirjastossa ja liikuntahallilla kuntosaleineen. Ulkokuntosali ja kuntoportaat ja  muut ulkoliikuntapaikat ovat käytössäsi.

Taivassalon kunnan talous on hyvässä kunnossa. Vuodelle 2022 alensimme tuloveroprosenttia yhdellä - ainoana kuntana koko Suomessa.


Tervetuloa punaisten graniittikallioiden, kaislikon ja meren tuoksuiseen Taivassaloon!