Taivassalon kunta sijaitsee Varsinais-Suomessa, Turun saaristossa, Tois pual jokke - pual tuntti Turust läntte. 

Taivassalosta on hyvät yhteydet: etäisyys Turkuun on maanteitse alle 40 km (kunnan keskustasta Turun kauppatorille n. 50 km), Tampereelle 200 km ja Helsinkiin 215 km.

taivassalon_lahialueet.jpg

Taivassalo on moni-ilmeinen kunta. Meillä on saaristoa, merta ja mannerta, viljapeltoja, historiaa ­- vehmasta Varsinais-Suomea parhaimmillaan. Taivassalolaiset saavat elantonsa palveluelinkeinoista, jalostuksesta sekä maa- ja metsätaloudesta, kalastus mukaanluettuna. Taivassalo kuuluu Turun työssäkäynti- ja asiointialueeseen. Lähes 55 % kunnan ulkopuolella työssä käyvästä työvoimasta käy päivittäin töissä Turun seudulla. Työmatkaliikenne Turun seudulle on kasvavaa.

Kunnan pinta-ala on yhteensä 217 km², josta maa-alueita on 137 km². Merellisyyden ja saariston vuoksi merenrantaa on yli 300 km. Saaria Taivassalossa on yli 180. Kesämökkejä on n. 2 000 kpl. Kesäisin kunnan asukasluku nelinkertaistuu kesätaivassalolaisten myötä.

Taivassalosta on moneksi, mutta tunnusomaisinta kunnalle ovat

  • Elinvoimainen saaristo
  • Yksi Suomen pisimmistä silloista – vuonna 1982 valmistunut Kaitaisten silta. Silta yhdistää kaksi taivassalolaista saarta: Lehtisten ja Kaitaisten
  • Rysäkalastus. Taivassalossa on eniten ammattikalastajia koko Saaristomeren alueella. Taivassalolaisten kalastajien saaliit ovat vuosittain yli kaksi miljoonaa kiloa
  • Maailmankuulu punainen graniitti. Punaista graniittia on kolmea eri kivilajia: Balmoral RedJärppilä Red ja Esko Brown.

Taivassalossa kuulijaansa odottavat kiehtovat kertomukset kovasta elämästä saariston luodoilla, merenkulusta, tarinat suurista kalasaaliista, mahtavista aatelissuvuista, laivojen rakentamisesta ja laivastoasevelvollisuudesta sekä lukemattomat tarinat sodasta ja rakkaudesta. Taivassalossa sinulla on hyvä tilaisuus löytää paikkasi saariston auringossa, vaikkapa auringon lämmittämällä rantakalliolla tai hyvän kala-apajan päällä keikkuvassa veneessä.